dilluns, 9 de juny del 2014

Conclusions i descobertes dels Rebost@ires

Iqbal i companys Pir@tes,

Som grup dels Rebost@ires del Dr Comas d'Alaior. Nosaltres hem investigat els pirates en general i sobretot hem consultat el llistat d'incursions que suposadament era de Barbarroja. Aquest llistat ha estat moooolt interessant i ens ha duit a investigar a altres pirates famosos. El llistat pensem també que és fals però hi ha atacs que van passar de ver. Hem conegut als altres pirates perquè els llocs i dates sí que van ser veritat!!! Pialí Baxa o Dragut han estat dos pirates molt importants i els seus atacs més cruels hi apareixen.
Llavors vam descobrir que Barbarroja, Dragut i Pialí tenien en comú una cosa, pertanyien a l'imperi Otomà i per això eren corsaris berberescos.
També van convidar a un pare que sabia moltíssim del tema, en Miquel Àngel Limón. Ell ens va donar una còpia de l'acta de Constantinoble i..... Ens vam emocionar molt en comprovar que el grapat de documents eren idèntics als que teníem per la classe. Era especial per noltros perquè va ser un notari alaiorenc qui va fer aquest escrit, en Pere Quintana. En Miquel ens va dir que en aquella època era comú fer còpies manuscrites per això considerem que no són falsos. Sabem que l'original és a Ciutadella però potser n'Iqbal té una còpia.
Prest vam haver de consultar els altres documents. En el vídeo i al document teniu les nostres conclusions. 
Ens ha agradat molt aquesta aventura pir@ta!! Iqbal, esperem haver-te ajudat una mica!




2 comentaris:

  1. Quina feinada que heu fet! Ens ha agradat molt la vostra explicació

    ResponElimina
  2. Heu fet una recerca i unes descobertes genials, es veu molt interessant i està molt bé.

    Carla Mansilla Garcia
    5è Escola Pont de l'Arcada

    ResponElimina